Nobeldagen på Mikael Elias Gymnasium

Mikael Elias Gymnasium har en tradition av att uppmärksamma Nobeldagen och tar detta på högsta allvar. På måndagen den 12 december tävlade 59 klasser från 11 skolor runt om i Sverige till minne av Alfred Nobel.

Alla Mikael Elias skolor tävlade klassvis mot varandra. Pris delades ut i olika deltävlingar men endast en nationell vinnare skulle koras.

Vid samlingen på morgonen delades ett kuvert ut till varje klass. I detta kuvert fanns det instruktioner samt uppgifter som klasserna skulle lösa. Under dagen kom sedan fler kuvert med ytterligare uppgifter att lösa. Tävlingen bestod av sex olika delmoment, fred, ekonomi, medicin, kemi, fysik och litteratur. En deltävling under dagen var att samla in pengar till Radiohjälpens projekt, Musikhjälpen. Detta var något som Mikael Elias elever i Göteborg sedan tog ett steg längre dagen efter när de utmanade Sveriges alla skolor i direktsändning.

Även Eskilstuna, Falun och Örnsköldsvik uppmärksammades för Nobeldagen

Vem vann då Nobeltävlingen?

 

”När Sollentunas elever samlades på kvällen den 12/12 för att tillsammans fira minnet av Alfred Nobel, hade ingen kunnat ana vilken glädjeyra det skulle bli.

Inför den nationella prisutdelningen minglades det till mysig julmusik och bras-video uppe i matsalen, som kvällen till ära hade förvandlats till restaurang med vita dukar och levande ljus.

Livesändningen från Göteborg startade och eleverna lyssnade spänt på resultaten och alla utbrast i ett jubel när vi hamnade på 3:e plats i kategorin Fred. Men det skulle inte sluta där. Kategori efter kategori lästes upp och allt fler segrar, 2:a platser och 3:e platser räknades upp och vid det här laget började det surras om att vi kanske kommer på prispallen även i totalräkningen nationellt i år!?

När det proklamerades att MEG Sollentuna tog hem 3:e, 2:a OCH 1:a platsen fullkomligt exploderade salen i glädjeyra, lyckohoppande och segertjut (värdigt ”Mitt stora feta Syrianska bröllop”). Det tog minst 10 minuter innan alla kunde lugna ned sig och sätta sig till bords för att ta emot rektor Jennie Loods tacktal till de fantastiska eleverna som just tagit hem en grand slam.

Efter mycket god mat, dryck, tal, och tävlingar kulminerade kvällen i ett spontandisco med ringdans ända tills det var dags att gå hem. Det var ju trots allt skoldag dagen efter!

Ett enormt grattis till Sollentunas elever och ett stort tack för er glädje, glöd och tävlingsanda. You guys rock.”

#Göteborg #Jennie Lood #Mikael Elias Gymnasium #Musikhjälpen #Nobeldagen #Nobeltävling #Pedagogik och lärande #Skolan i medierna #Sollentuna

Vi gillar diskussioner och svarar gärna på frågor. Här kan du läsa om hur vi hanterar kommentarer i våra digitala kanaler