Plushögskolan startar 18 nya utbildningar

Idag kom beskedet från Myndigheten för Yrkeshögskolan att Plushögskolan beviljats hela 18 nya YH-utbildningar inom flera olika områden. Det är näst flest av alla yrkeshögskolor i Sverige, bara Hermods, som också ingår i AcadeMedia, beviljades fler.

Höstterminen 2015 kommer Plushögskolan att erbjuda YH-utbildningar inom en rad olika utbildningsområden. Yrkeshögskoleutbildningar är formade efter arbetsmarknadens behov och just anställningsbehovet är en viktig faktor när Myndigheten för Yrkeshögskolan beviljar utbildningar. Trenden i år tycks vara att arbetsmarknaden eftersöker kompetens inom flera vitt skilda branscher, något som syns tydligt i Plushögskolans utbildningsutbud.

– Som en av landets största yrkeshögskolor är vi mycket nöjda med beskedet, dels att vi fick så många utbildningar beviljade, dels över att vi får möjlighet att bidra till att täcka kompetensbehovet i flera olika branscher, säger Pernilla Hörwing, tillträdande verksamhetschef på Plushögskolan.

44 utbildningar med fokus på framtiden

Några av de utbildningar som Plushögskolan fick beviljade är steriltekniker, geodetisk mätningstekniker, småskalig livsmedelsförädlare och kvalitetssäkrare och testare inom IT.
– Med vårt varierande utbildningsutbud kommer vi att kunna erbjuda något för alla. Våra utbildningar är mycket nischade, något som blir allt mer eftertraktat på arbetsmarknaden, säger Pernilla Hörwing.

Sammanlagt kommer Plushögskolan att starta hela 44 utbildningar och 34 unika utbildningskoncept höstterminen 2015.

För mer information, kontakta
Pernilla Hörwing, tillträdande verksamhetschef, pernilla.hörwing@plushogskolan.se, 073-434 67 44

Läs mer om Plushögskolan här.

Vi gillar diskussioner och svarar gärna på frågor. Här kan du läsa om hur vi hanterar kommentarer i våra digitala kanaler