Pysslingen-rektor vinner Sveriges stora skolledarpris

Anna Hansson-Bittár, rektor på Brevik Skola i Tyresö som ingår i Pysslingen Skolor, är Sveriges bästa skolledare. Priset, som är på 100 000 kronor, delades ut av Sveriges Skolledarförbund på den Nordiska skolledarkongressen som anordnas i Göteborg idag.

– Tänk att få vara med om detta, det känns helt fantastisk! Jag känner mig djupt hedrad och tacksam över att få detta fina pris och att Sveriges skolledare uppmärksammas på det här sättet, säger Anna Hansson-Bittár.

Priset är instiftat med anledning av Sveriges Skolledarförbunds 50-årsjubileum och kommer att delas ut vart annat år.

Juryn har bestått av representanter från Svenskt Näringsliv, Friskolornas Riksförbund, Sveriges elevråd – SVEA, Sveriges Elevkårer, Studentlitteratur, Sveriges Kommuner och Landsting och Sveriges Skolledarförbund.

Motiveringen till Anna Hansson-Bittárs nominering löd:

Anna är mycket rutinerad och samtidigt en pionjär. Det säger något om hennes drivkraft för ständig utveckling. Som skolledare arbetar Anna med hela paletten av verktyg, organisation, relationer och utveckling av verksamhetskvaliteten. Anna Hansson-Bittár är en mycket uppskattad ledare och inspiratör som även tidigare vunnit flera ledarskapspriser”.

Övriga tre finalister var Per Gamalielsson, rektor på Vasagymnasiet i Arboga, Petra Karlsson, biträdande rektor på Polhemsskolan i Lund och Jacob Wesley, rektor Högbyskolan i Hemse på Gotland.

#Brevik Skola #Pysslingen Skolor

Vi gillar diskussioner och svarar gärna på frågor. Här kan du läsa om hur vi hanterar kommentarer i våra digitala kanaler