”Det finns goda möjligheter att utvecklas inom AcadeMedia”

Andreas Hassels karriär inom AcadeMedia startade 2005. Då började han jobba som lärare på L’Estradska på Södermalm i Stockholm, som Sjölins Gymnasium hette på den tiden. Där undervisade han i svenska och samhällskunskap i tre år.

– Jag minns att jag fastnade för skolans pedagogiska koncept. Det var något annat än den traditionella skolan och det väckte min nyfikenhet. De förväntningar jag hade motsvarades väl och jag trivdes väldigt bra, säger Andreas Hassel när han minns tillbaka.

2008 fick han frågan av skolans dåvarande rektor, Daniel Eskilson, om han ville vara med och starta upp en ny gymnasieskola i Sickla, söder om Stockholm. Andreas Hassel nappade på erbjudandet och ingick i den grupp som lade grunden för Sjölins Gymnasium i Nacka, som skolan idag heter.

– Det var fantastiskt roligt. Vi var inte många anställda det första året och mitt uppdrag var som arbetslagsledare. Det var två utmaningar i en, dels var arbetslagsledare en ny roll för mig, dels var det en stor grej att starta en ny skola från grunden, berättar han.

Nya perspektiv som kvalitetsutvecklare

Verksamheten drog igång och efter två år blev Andreas Hassel biträdande rektor. Året därefter, 2011, tog han över som rektor, en tjänst han hade under fem år. 2016 började han jobba som kvalitetsutvecklare på AcadeMedias centrala kvalitetsavdelning, en roll han trivdes och utvecklades i.

– Det var förmodligen mitt mest utvecklande år inom AcadeMedia hittills. Jag fick massor av nya perspektiv och började se helheten på ett annat sätt. Det var otroligt värdefullt, säger han.

Idag har Andreas Hassel två roller. Den ena som tf verksamhetschef för Vittra, och den andra som ansvarig för AcadeMedias talangprogram. Hans resa inom koncernen har gett honom många erfarenheter som han nu kan vara med och förmedla vidare.

På AcadeMedias talangprogram går 20-25 medarbetare om året, som bedöms ha stor potential och en stark vilja att bli ledare i framtiden.

– Jag är ansvarig för planering och genomförande, tillsammans med min kollega Karin Carlsson. Vi väljer innehållet i programmet och planerar de träffar som arrangeras. Talangprogrammet är knutet till AcadeMedia Academy som är AcadeMedias interna nav för forskning och kompetensutveckling, säger Andreas Hassel.

Systematik för intern rörlighet

Han har själv gjort karriär inom AcadeMedia och tycker att nyckeln ligger i att skapa en systematik för den interna rörligheten och möjligheterna att utvecklas i organisationen.

– Det är viktigt att jobba systematiskt med att få korn på och odla talanger. Det ska handla om struktur, inte om tur, när man blir upptäckt. Detta är något som HR jobbar mycket med och talangprogrammet är en del i detta, säger han.

– Jag tycker att möjligheterna att utvecklas inom AcadeMedia är väldigt goda. I mitt fall har jag fångats upp i precis rätt tid och om jag inte hade sett och känt utvecklingsmöjligheterna hade jag inte jobbat kvar idag. Det är detta vi försöker åstadkomma på talangprogrammet, att få koll på medarbetare med stor utvecklingspotential och bana väg för dem till nästa naturliga position. Det handlar om att förvalta och utveckla, säger Andreas Hassel.

Sin egen drivkraft till att utvecklas vidare hittar han alltid i sitt uppdrag.

– Jag vill bli så bra som möjligt på det jag gör och när jag är redo att utmana mig på nytt kommer jag alltid att vilja göra det. För mig handlar det inte om att nå en särskild position och jag har ingen tydlig slutdestination. Mitt mål är att utvecklas, göra skillnad och aldrig ha tråkigt, samtidigt som jag befinner mig i ett sammanhang där jag stimuleras och jobbar med människor, säger han.

#Karriär #Ledarskap

Vi gillar diskussioner och svarar gärna på frågor. Här kan du läsa om hur vi hanterar kommentarer i våra digitala kanaler