Ardalan Shekarabi besökte NTI-gymnasiet

På fredagseftermiddagen besökte Sveriges civilminister Ardalan Shekarabi (s) NTI-gymnasiet i Stockholm. Han var där för att diskutera aktuella frågor som rör skolan tillsammans med AcadeMedias VD Marcus Strömberg.

Civilministern visades runt på skolan av rektor Pär Hyss och hann även med att besöka en tekniklektion där förstaårselever redovisade sina rymdprojekt.

– Det pågår ju en intensiv debatt om friskolor och företag i välfärden. Tonläget kan bitvis vara lite väl uppskruvat, så att träffas på det här sättet, ute i verkligheten, ger utrymme till konstruktiva samtal, säger Marcus Strömberg.

NTI-gymnasiet är en av Stockholms mest populära gymnasieskolor och man erbjuder IT-programmet, teknikprogrammet och det estetiska programmet. Marcus Strömberg tycker att det är bra att Ardalan Shekarabi väljer att besöka en av AcadeMedias skolor.

– Alla vi som på olika sätt jobbar med frågor som rör utbildning vill i grunden samma sak, att elever i Sverige ska ha tillgång till riktigt bra skolor. Utmaningen är att hitta gemensamma vägar framåt och det kan vi bara göra genom att sätta oss ner och prata med varandra, säger Marcus Strömberg.

Rektor Pär Hyss uppskattade besöket.

– Det är givetvis kul att Ardalan Shekarabi besöker oss och vi visar gärna upp vår verksamhet. Jag tycker att vi hade givande samtal och för våra elever var det såklart roligt att få redovisa inför Sveriges civilminister, säger han.

#Ardalan Shekarabi #NTI-gymnasiet #Socialdemokraterna

Vi gillar diskussioner och svarar gärna på frågor. Här kan du läsa om hur vi hanterar kommentarer i våra digitala kanaler