Rekordmånga väljer AcadeMedias gymnasieskolor

För första gången någonsin går över 10 000 elever i årskurs 1 på någon av AcadeMedias gymnasieskolor. Ökningen beror både på nystarter inför höstterminen och på att fler elever har sökt sig till befintliga skolor.

– Det är fantastiskt roligt att så många nyblivna gymnasister har valt våra skolor. Den bredd vi har på gymnasiesidan, med olika program och inriktningar, innebär att vi har något för alla, oavsett om drömmen är att bli industritekniker, ekonom eller musiker, säger Jens Eriksson, chef för AcadeMedias gymnasieskolor.

Jens Eriksson
Jens Eriksson

– Nu är det upp till oss att förvalta det förtroende vi har fått. Vi ska erbjuda utbildningar av hög kvalitet som gör att eleverna är väl förberedda för vidare studier eller jobb efter examen, säger han.

Sju nystartade skolor

Totalt har AcadeMedia 109 gymnasieskolor runt om i landet, sju av dem är nystartade. De nya skolorna är Rytmus i Borlänge, LBS Kreativa Gymnasiet i Växjö, Drottning Blankas Gymnasieskola i Linköping samt ProCivitas, Sjölins, IT-Gymnasiet och NTI Vetenskapsgymnasiet i Stockholm. På dessa skolor går sammanlagt 370 elever i årskurs 1.

– Det känns bra att kunna erbjuda våra utbildningar till fler elever när vi märker att det finns en tydlig efterfrågan. Att starta i Borlänge är lite extra spännande eftersom vi inte har haft någon gymnasieskola där tidigare. Intresset för Rytmus etablering i kommunen har varit stort och skolan har direkt blivit en av de mest sökta i Dalarna, säger Jens Eriksson.

#Gymnasieskolan

Vi gillar diskussioner och svarar gärna på frågor. Här kan du läsa om hur vi hanterar kommentarer i våra digitala kanaler