Gymnasieelever sprang i kampen mot barncancer

I dag sprang cirka 2000 gymnasieelever i Helsingborg ett välgörenhetslopp för att bidra i kampen mot barncancer. Run for Life, som loppet heter, arrangerades i samarbete med Team Rynkeby som förra året samlade in nära 27 miljoner kronor till Barncancerfonden i Sverige.

Fler än hälften av löparna i dagens välgörenhetslopp går på AcadeMedias gymnasieskolor i Helsingborg.

– Jag tror att detta är det största välgörenhetsloppet för gymnasieskolor i Sverige och det är häftigt att alla AcadeMedias gymnasieskolor i stan är med, säger Susanne Alkbrand, rektor på IT-Gymnasiet i Helsingborg, som även är engagerad i Team Rynkeby.

Förutom IT-Gymnasiet har ProCivitas, Drottning Blankas Gymnasieskola och LBS Kreativa Gymnasiet skolor i Helsingborg. Alla elever som deltog i Run for Life har sökt sponsring från sin omgivning och de insamlade pengarna går oavkortat till Barncancerfonden via Team Rynkeby.

“En stor gemenskap”

ProCivitas-eleverna Gustav Olsson och Noel Karlsson tycker att det var en häftig upplevelse att springa tillsammans med 2000 andra gymnasieelever för ett gott ändamål.Gustav och Noel2

– Det känns mäktigt, så mycket energi på en gång och en stor gemenskap, säger Gustav Olsson.

– Alla kanske inte springer men det är viktigt att vara här och visa upp sig. Vi hade en nära vän och klasskamrat som gick bort i cancer i februari, så detta berör oss extra mycket.. Många känner nog någon som är drabbad av cancer, säger Noel Karlsson.

Både Gustav och Noel har fått sponsring från nära och kära.

– Flera familjemedlemmar har bidragit med många små summor och tillsammans blir det en stor summa. Det känns extra bra att springa när pengarna går till Barncancerfonden, säger Gustav Olsson.

Paulina fälthEleven Paulina Fälth på LBS Kreativa Gymnasiet tycker att Run for Life är bra av fler anledningar.

-Ungdomar behöver röra på sig mer och det är kul att så många ställer upp, att det finns möjlighet att delta i ett sånt här lopp. Det skapar gemenskap, säger hon.

#Drottning Blankas Gymnasieskola #IT-Gymnasiet #LBS Kreativa Gymnasiet #ProCivitas #Run for Life

Vi gillar diskussioner och svarar gärna på frågor. Här kan du läsa om hur vi hanterar kommentarer i våra digitala kanaler