Rytmus Malmö tioårsjubilerar med dubbla konserter

Foto: Mats Linde

I år fyller Rytmus Malmö tio år och den här veckan firas det med två jubileumskonserter på anrika Kulturbolaget (KB). Under två kvällar intar skolans elever och alumner KB:s scen, som genom åren kunnat stoltsera med många storslagna artister.

– Det kommer att bli två fantastiska kvällar. Elever från sju års avgångsklasser är inbjudna och vi kommer att få uppleva musik av hög kvalitet och många härliga återträffar, säger Lena Bergström, biträdande rektor på Rytmus Malmö.

Flera tidigare elever är idag etablerade artister och några av dem kommer att uppträda under firandets andra kväll, bland andra albumaktuella Shirin.

– Alla Rytmus skolor arrangerar Live Night varje vårtermin, konserter där elever uppträder. Eftersom vi fyller tio år kör vi dubbla kvällar och att vi är på KB gör att det känns på riktigt och inte “bara” som en skolkonsert. Vem som helst får komma och lyssna och det kostar ingenting, berättar Lena Bergström.

Självklar del av kulturlivet

Under de tio år som Rytmus funnits i Malmö har skolan etablerat sig som en självklar aktör i regionens kulturliv.

– När vi var nya fick vi kämpa för att nå ut med vilka vi var och vad vi gjorde, idag är det andra som hör av sig till oss. Det tycker jag är ett kvitto på hur långt vi nått. Vi har elever som pendlar från Danmark för att gå på vår skola, säger Lena Bergström, som själv jobbat på Rytmus i nio år.

Hon tycker att det hänt mycket på ett decennium.

– Förutom att vi såklart har fler elever idag så har skolan utvecklats på många sätt. Vi lärare har utvecklats, pedagogiken, våra lokaler – allt. Det har hänt massor och det ska bli fantastiskt att få summera de här tio åren tillsammans med Rytmus-familjen, säger Lena Bergström.

Rytmus startade sin första skola 1993 och firar därmed 25-årsjubileum i år.

#Malmö #Rytmus