Rekordstor tilldelning för AcadeMedias yrkeshögskolor

AcadeMedias yrkeshögskolor får en rekordstor tilldelning av utbildningar inför hösten 2019. Totalt handlar det om 71 planerade utbildningsstarter – en ökning med 29 utbildningar jämfört med förra året. Det står klart efter att Myndigheten för yrkeshögskolan meddelat vilka ansökningar som beviljats.

Fram till 2022 har Myndigheten för yrkeshögskolan som mål att utöka antalet utbildningsplatser nationellt med 45 procent – från 30 000 till 44 000 årsplatser.

– Det sker stora satsningar på yrkeshögskolan i Sverige och det känns naturligtvis väldigt bra att vi får stort förtroende att vara en del av den, säger Christer Hammar, chef för AcadeMedias vuxenutbildning.

– Yrkeshögskolan är en viktig utbildningsform och en smart samhällsinvestering. Den här tilldelningen innebär att AcadeMedia även fortsättningsvis kan bidra till att förse en mängd olika branscher med efterfrågad kompetens, säger han.

Tre prioriterade utbildningsområden

I årets ansökningsomgång prioriterar Myndigheten för yrkeshögskolan framför allt tre utbildningsområden: samhällsbyggnad och byggteknik, teknik och tillverkning och data/IT. Den nya tilldelningen innebär att AcadeMedia kommer kunna erbjuda många utbildningar inom dessa områden.

– Vi utbildar för framtidsbranscher som är i stort behov av specialistkompetens. På Teknikhögskolan kommer vi att starta flera utbildningar för att möta arbetsmarknadens behov, till exempel utbildningar till Javautvecklare, mjukvarutestare och automationsingenjörer inom robotik säger Lena Runestig, vice verksamhetschef för Teknikhögskolan.

The Game Assembly växer

En särskilt rolig nyhet i årets tilldelning är att The Game Assembly, som utbildar framtidens spelutvecklare, får starta i både Umeå och Stockholm.

– Det är fantastiskt efterlängtat. Idag finns vi i Malmö men med två nya utbildningsorter kan vi förse en växande spelbransch med ännu mer kompetens. Sju procent av den svenska spelbranschen består av tidigare studerande på The Game Assembly och det känns spännande att nu få erbjuda de här utbildningarna i fler delar av landet, säger Maria Sandin verksamhetschef för The Game Assembly.

Om AcadeMedias verksamheter inom yrkeshögskola
Inom AcadeMedia bedrivs yrkeshögskoleutbildningar inom Teknikhögskolan, Affärshögskolan, Vårdyrkeshögskolan, The Game Assembly, Hermods, KompetensUtvecklingsInstitutet, Sälj & Marknadshögskolan, EC Utbildning

#Yrkeshögskola

Vi gillar diskussioner och svarar gärna på frågor. Här kan du läsa om hur vi hanterar kommentarer i våra digitala kanaler