Pysslingen öppnar sin första förskola i Halmstad

I augusti 2019 öppnar Pysslingen Förskolor en helt ny förskola i centrala Halmstad. Förskolan som får namnet Flygaren blir den första i kommunen och kommer att ha inriktning hälsa och hållbarhet, något som kommer att genomsyra allt ifrån planlösning och aktiviteter till mat och lekmaterial.

– Vi är väldigt glada över att få möjlighet att erbjuda fler barn ett omsorgsfullt lärande av hög kvalitet. Halmstad är en växande kommun som satsar på utbildning och vi ser verkligen fram emot att få bidra till den utvecklingen, säger Annika Bergh, skolchef inom Pysslingen Förskolor.

Trygghet, hälsa och hållbarhet

Förskolan kommer att ha en modern och genomtänkt planlösning med noga utvald inredning och hållbart, giftfritt material. Barnen kommer att serveras ekologisk och kravmärkt mat, och på den egna gården ska de utmanas till lek, rörelse och utforskande. Här byggs bland annat en balansbana, sandlådor, lekhus och en vattenexperimentbana.

– Vi vill skapa trygga, hållbara barn. I ett samhälle där allt fler kontakter sker digitalt vill Pysslingen Förskolor vara med och stärka barnens sociala förmågor så att de kan både skapa och behålla relationer. Vi vill också att barnen ska lära sig att hantera känslor genom att ge dem ett språk som främjar gemenskap, delaktighet och inflytande, säger Sofia Tannus, förskolechef för Flygaren.

Utmanande lärmiljö både ute och inne

En levande och utmanande lärmiljö är en självklarhet i Pysslingen Förskolor. Varje avdelning på Flygaren kommer därför att vara utformad som en verkstad där barnen erbjuds olika spännande stationer för lärande och lek. Närmiljön kommer också att bli en naturlig del av verksamheten.

– Vi kommer att göra regelbundna besök till bland annat Flygareparken, Slottsjorden, Aleskogen och Galgbergets friluftsområde, berättar Sofia Tannus.

Kontakten med vårdnadshavare att vara central.

– Som vårdnadshavare hos oss på Flygaren får man en noga planerad inskolning och en god insyn i barnens dagar på förskolan vid hämtning, lämning och genom vårt digitala verktyg Schoolsoft. Vi vet att en god kommunikation skapar trygghet både för barn och föräldrar, säger Sofia Tannus.

Söker Halmstads bästa pedagoger

Just nu rekryteras medarbetare som ska få vara med och starta upp den nya förskolan.

– Vi har redan fått in flera ansökningar. Målet är att hitta Halmstads bästa förskollärare och barnskötare som vill och kan vara med och starta upp Flygaren i linje med vår vision: ett omsorgsfullt lärande i världsklass, säger Sofia Tannus.

Vi gillar diskussioner och svarar gärna på frågor. Här kan du läsa om hur vi hanterar kommentarer i våra digitala kanaler