Pysslingen Förskolor öppnar nytt och naturnära i Knivsta

I augusti 2020 planerar Pysslingen Förskolor att öppna sin andra förskola i Knivsta kommun. Förskolan, som får namnet Boängen, kommer att ligga alldeles intill naturreservatet Boängsskogen och erbjuda barnen unika möjligheter till naturupplevelser, utelek och rörelse.

– Vi är väldigt glada över att få möjlighet att starta ytterligare en förskola i området. Det som är spännande med Knivsta är att det är en växande kommun med goda förutsättningar att driva förskoleverksamhet med hög kvalitet, säger Veronica Rörsgård, chef för Pysslingen Förskolor.

Unikt naturnära läge
På den nya förskolan Boängen kommer natur, hälsa och rörelse att vara en viktig del av verksamheten. Delar av förskolans stora gård ligger i Boängsskogen, och här skapas samlingsplatser för barnen i den sparade naturen. På andra delar av gården kommer barnen att utmanas till rörelse, utforskande och utomhusexperiment. Här byggs bland annat små trähus, motorikbroar samt lekanordningar för vatten och sand.

– Det är en fantastisk miljö för barn och pedagoger att vistas i. Jag ser enorma möjligheter för barnen att utveckla sina kunskaper i en sådan rik omgivning, säger Julia Söderblom som är förskolechef på Boängen och på systerförskolan Hjärtstenen i Alsike.

Trygga barn och stimulerande lärmiljöer
En levande och utmanande lärmiljö är en självklarhet i Pysslingen Förskolor. Boängen kommer därför att ha en modern och genomtänkt planlösning med noga utvald inredning och giftfritt material. Maten som serveras kommer att vara KRAV-märkt och lagad på plats. Likt förskolan Hjärtstenen i Alsike kommer Boängens pedagoger arbeta för att stärka barnens sociala förmågor.

– Vi vill skapa trygga, hållbara barn som kan både skapa och behålla relationer. Vill vi också ge barnen ett språk som främjar gemenskap, delaktighet och inflytande, säger Julia Söderblom.

 

För mer information kontakta:
Veronica Rörsgård, segmentsområdeschef
E-post: veronica.rorsgard@academedia.se
Telefon: 08-451 54 30

Julia Söderblom, förskolechef
E-post: julia.soderblom@pysslingen.se
070-226 91 04

Här kan du läsa mer om förskolan Boängen

#Förskola #nystart #Pysslingen #Pysslingen Förskolor