Studiebesök i CERN inspirerar lärare från LBS Kreativa Gymnasiet i Halmstad

Fysiklärare Börje Sundvall från LBS Kreativa Gymnasiet i Halmstad har deltagit i en studieresa till CERN i Schweiz arrangerad av Göteborgs universitet. Nu ser han fram emot att få dela med sig av erfarenheterna till sina lärarkollegor och elever. 

– Det var oerhört lärorikt att få besöka anläggningen och få vara med på rundvandringar, föreläsningar och labb-besök, säger Börje Sundvall som är förstelärare i fysik på LBS Kreativa Gymnasiet i Halmstad.

Institutionen för fysik vid Göteborgs Universitet arrangerar årligen studieresan till CERN för studenter på fysikerlinjen och utvalda gymnasielärare. Målet är bland annat att sprida kunskap och intresse om fysik. Börje Sundvall deltog som en av tre utvalda gymnasielärare i vårens resa.

– Att få träffa forskare som brinner för sitt ämne och som tillbringar all vaken tid med att både utveckla och tillämpa sin forskning i denna högteknologiska miljö var både imponerande och inspirerande, säger han.

Som förstelärare driver Börje Sundvall ett fysikprojekt som omfattar alla fysiklärare vid LBS gymnasieskolor i Sverige. Genom regelbundna möten delar lärarna med sig av sina erfarenheter och samverkar kring gemensamma frågeställningar.

– Jag är verkligen tacksam för att jag fick denna chans och jag ser fram emot att få dela med mig av mina nya erfarenheterna till mina lärarkollegor och även till mina elever på skolan, säger Börje Sundvall.

Drömmen är att få ta med sig en grupp elever från skolan i Halmstad till CERN.

– Jag är säker på att mina elever som läser kursen Fysik 2 på teknikprogrammet också skulle kunna tillgodogöra sig det jag lärt mig på resan.

För mer information om resan och ansökningsprocessen, besök hemsidan för Göteborgs universitet.

#Börje Sundvall #Göteborgs universitet #LBS Kreativa Gymnasiet