ProCivitas Gymnasium öppnar i Solna och Uppsala

Till hösten öppnar ProCivitas Gymnasium sin sjätte skola, denna gång i Karlberg, Solna. Dessutom startar ProCivitas i Uppsala till höstterminen 2020, i ett nytt toppmodernt skolcampus på Polacksbacken. 

– Elever som söker till dessa skolor blir en del av ett väl beprövat koncept med oerhört duktiga skolledare och lärare som är vana att möta och utmana studiemotiverade elever, säger Jimmy Rosengren som är skolchef för ProCivitas.

Sedan tidigare driver ProCivitas fem välsökta gymnasieskolor i Helsingborg, Malmö, Växjö, Lund och Stockholm. Precis som dessa, riktar sig ProCivitas Karlberg och ProCivitas Uppsala till elever med höga ambitioner.

Skolan i Uppsala har tillstånd att erbjuda Samhällsprogrammet med inriktningarna Samhällsvetenskap och Beteendevetenskap samt Naturprogrammet med inriktning Naturvetenskap.

– Vi söker även tillstånd för att få starta Ekonomiprogrammet i Uppsala. I september får vi svar från Skolinspektionen, säger Jimmy Rosengren.

ProCivitas skolor samarbetar med företag, forskare och olika organisationer. Alla skolor satsar även stort på entreprenörskap, bland annat med hjälp av personliga mentorer från näringslivet. I år knep skolorna i Malmö och Växjö första respektive andra plats i SM-finalen i Ung Företagsamhet.

– Vi är också oerhört stolta över att se flera av våra alumnielever inta topp-positioner i svenskt näringsliv. Nästan 10% av supertalangerna utnämnda av Veckans Affärer 2019 har läst på någon av våra skolor, berättar Jimmy Rosengren.

 

För mer information, kontakta skolchef Jimmy Rosengren på 073 031 8186.

#ProCivitas #Solna #Uppsala

Vi gillar diskussioner och svarar gärna på frågor. Här kan du läsa om hur vi hanterar kommentarer i våra digitala kanaler