Adrian startade sitt första bolag på NTI Gymnasiet

Adrian Andersson startade sitt företag MicroAA Labs i skollokalerna på NTI Gymnasiet i Sollentuna. Idag driver 19-åringen två bolag från sitt kontor på Kungsholmen och anställer elever från sin gamla skola och från universiteten. 

– Trots att jag startade mitt företag redan under andra året på gymnasiet så släppte jag inte skolan utan gick ut med bra betyg. Därför finns möjligheten att plugga på KTH eller Handels alltid kvar, säger Adrian Andersson, grundare och vd på Micro AA Labs.

Adrian upptäckte tidigt att behovet av unga, duktiga programmerare är stort. När han tog studenten från NTI Gymnasiet i Sollentuna för knappt ett år sedan hade hans företag redan flertalet anställda och en kö av kunder. Idag har MicroAA Labs 18 konsulter som hjälper företag med programmering, design, webb- och apputveckling. Bolaget är ingen vanlig konsultfirma eller webbyrå, utan ett företag som satsar på unga programmerare som går på gymnasiet och universitet.

– Många av våra anställda började programmera när de var tio år. Trots att de fortfarande studerar så är de otroligt duktiga. De arbetar på timanställning med flexibla arbetsvillkor och en bra lön, säger Adrian Andersson.

Sedan början av året inledde NTI Gymnasiets skolor ett samarbete med sin tidigare elev och MicroAA Labs. Samarbetet har lett till konkreta jobbmöjligheter för NTI Gymnasiets elever med kunskaper i programmering, programutveckling och utveckling av appar.

– Vi är otroligt nöjda med de elever som vi redan rekryterat från NTI Gymnasiets skolor i Stockholm och Göteborg. Deras teknikelever besitter kunskaper som är hett eftertraktade hos våra kunder som ofta består av start-ups och entreprenörer med spännande idéer, säger Adrian Andersson.

 

För mer information om samarbetet och Micro AA Labs, kontakta Adrian Andersson på 0707901656 eller Sarah Stridfeldt, skolchef NTI Gymnasiet.

#NTI Gymnasiet