AcadeMedia i givande möte med Annie Lööf

Idag träffade AcadeMedias VD och ägare Centerpartiets ledare Annie Lööf.  Fokus i samtalet låg på en skola och utbildning i världsklass.

Med på mötet med Annie Lööf var Johan Andersson, Rune Andersson, Mellby Gård och vd Marcus Strömberg. Samtliga är överens om att den svenska modellen som ger valfrihet och möjlighet att välja är en central del av vår välfärd. Koncernen har flera idéer om hur vi kan utveckla svensk skola ytterligare.

— AcadeMedia lyfte idén om en gemensam kvalitetsdeklaration på alla förskolor och skolor, ett gemensamt system för friskolor och kommunala skolor som ger elever och föräldrar information om kvalitet på ett enkelt och lättöverskådligt sätt, säger Marcus Strömberg.

AcadeMedia vill bidra till att utveckla svensk skola och vi tycker att frågor som att värna lärarnas professionalitet, att undvika detaljstyrningen och att arbeta tillsammans är en önskvärd väg framåt, berättar Marcus Strömberg.

— Det är viktigt att det blir breda politiska överenskommelser framöver som ger skolan och framförallt alla lärare möjlighet att utöva sin profession. Vi måste lita mer på lärarna, så enkelt är det.

#Annie Lööf #johan andersson #Marcus Strömberg #Mellby gård #rune andersson

Vi gillar diskussioner och svarar gärna på frågor. Här kan du läsa om hur vi hanterar kommentarer i våra digitala kanaler