Ett halvår med kreativitet på förskolan Isälven

Den nya förskolan Isälven i Hägersten är i full gång med sin verksamhet. Vår lärmiljö uppmuntrar barnen att agera självständigt, berättar Ina Kainelainen, biträdande förskolechef på Isälven.

— Vi tycker det viktigt med barns inflytande och delaktighet. Ett sätt att skapa förutsättningar för detta är att barnen alltid ska nå lekmaterialet själva, säger Ina Kainelainen.

Tyngdpunkten i verksamheten är kreativitet och inspiration. Inomhus finns gott om möjligheter för barnen att skapa med färg och form, och utomhus väntar en alldeles egen skogsbacke att utforska, berättar Ina Kainelainen.

— Dessutom vistas barnen i små sammanhang, där några barn är i en liten grupp tillsammans med pedagog. På så sätt får de mycket utrymme och ges möjlighet till att kommunicera, ta plats och bli lyssnade till.

Fakta: Förskolan Isälven

Isälven ingår i Pysslingen Förskolor och har 40 barn. Lediga platser finns. På pysslingens webbplats kan du läsa mer och ställa ditt barn i kö. Isälven arbetar med en Reggio Emilia inspirerad pedagogik.

Fakta: Reggio Emilia

Pedagogiken utgår från lyssnande, dokumentation och reflektion, liksom att se på olikhet som ett viktigt värde. Reggio Emilia utvecklades på de kommunala förskolorna i den norditalienska staden Reggio nell’Emilia på 1970-talet som en motreaktion mot fascism.

Källa: Wikipedia.

#Lärmiljöer #Pysslingen Förskolor

Vi gillar diskussioner och svarar gärna på frågor. Här kan du läsa om hur vi hanterar kommentarer i våra digitala kanaler