Emma Norin ny CDO på AcadeMedia

Emma Norin, idag chef för det digitala teamet inom AcadeMedia, blir bolagets nya Chief Digital Officer (CDO) med ansvar för AcadeMedias nya digitala organisation. Emma Norin blir ansvarig för nästa steg i koncernens fortsatta digitala utveckling med både internt och externt fokus.

Den snabba förändring av samhället som sker idag öppnar för helt nya möjligheter med digitala verktyg och koordinerad datahantering. AcadeMedia ser digitaliseringen som en av framtidens viktigaste utvecklingsfrågor för skola och utbildning. För att fortsätta vara relevanta och attraktiva inom ett område med hög förändringstakt, kraftsamlar koncernen sina digitala resurser genom att skapa en ny organisation där data, IT, digitalisering, digital marknadsföring och elevresor ingår.

Den nya organisationen kommer att ledas av den nya CDO:n Emma Norin. Emma har en gedigen bakgrund inom digital affärsutveckling genom sina många år på Google, där hon arbetat med många framgångsrika företag bland annat som Industry Manager för utbildningsbranschen.

– Emma har arbetat snart tre år på AcadeMedia och har lett vår förändringsresa från analog till digital marknadsföring med stor framgång. Koncernen har nu flera pågående digitala initiativ som placerar oss i framkant som en digital aktör inom skola och utbildning. Vi är övertygade om att Emma Norin är rätt person för att leda och samordna detta, säger Marcus Strömberg, vd och koncernchef, AcadeMedia.

Utbildning i världsklass

CDO kommer att leda koncernens strategiska digitala initiativ och tillsammans med vd och koncernledning, besluta om prioriteringar. Att implementera beprövade projektmodeller med professionellt projektledarskap för digitala projekt är en del av uppdraget.

– Jag ser ödmjukt fram emot mitt nya uppdrag som CDO. Digitalisering av skolan är en komplex utmaning som sträcker sig genom hela koncernens alla segment och olika varumärken. Genom digitalisering, innovation och rätt strategi, kan vi effektivisera processer och verktyg samt skapa en utbildning i världsklass för våra barn, elever och vuxenstuderande. Vi har nu ett ypperligt tillfälle att skapa en bättre morgondag för elever och anställda när vi nu samlar våra digitala resurser och får en ökad förändringskraft säger Emma Norin.

Följande funktioner kommer att ingå i CDO:s ansvar:

  • AcadeMedia IT, under ledning av IT-chef Andreas Roos.
  • Digitala teamet, AcadeMedias koncernövergripande digitala marknadsföringsteam, under ledning av tf Head of Digital marketing, Freddy Becker.
  • Strategy and Digital Business Development under ledning av Andreas Nordin.
  • Ett nytt elev-service team samlar tjänster för att ge stöd till våra elever och vårdnadshavare före, under och efter utbildning.

Den nya organisationen träder formellt i kraft den 1 juli 2019.

#CDO #digital #Emma Norin #Utveckling

Vi gillar diskussioner och svarar gärna på frågor. Här kan du läsa om hur vi hanterar kommentarer i våra digitala kanaler