”Almedalen viktig arean för samtal om framtidens skola”

Hallå där Kajsa Tirén, kommunikationschef på AcadeMedia. Du är den som ansvarar för koncernens medverkan under Almedalsveckan.

Varför är det viktigt att vara på plats i Almedalen?

— Almedalen är en viktig arena för alla som på ett eller annat sätt arbetar med skola- eller utbildningsfrågor. I Visby den här veckan samlas allt från skolpolitiker, fackförbund, andra friskoleaktörer, kommunala huvudmän, lärare, skolmyndigheter och företrädare för regeringen. Alla dessa aktörer är viktiga för oss att samarbeta med och diskutera utvecklingen av framtidens skola.

— Vi delar med oss av AcadeMedias verksamhet, kunskaper och insikter till alla som är på plats. Under veckan finns företrädare från vår styrelse, koncernledning och verksamheter på plats i Visby för att representera vårt företag.

Vad gör AcadeMedia i Almedalen i år?

– Vi har tre seminarier i egen regi och våra företrädare deltar i andra evenemang som berör skola och utbildning. Vi har också ett stort antal möten med personer som är viktiga för att utveckla vår verksamhet.

Vad bör man inte missa under veckan?

Utöver våra seminarier vill jag gärna tipsa om två av Friskolornas Riksförbunds seminarier, ”På schemat – life hacks, hur bemöter du spontanitet i en planerad värld?” och ”På schemat – en stressfri skola, går det?”. Under dessa seminarier ger två av våra skickliga lärare praktiska tips från deras skolor.

#Almedalen 2019

Vi gillar diskussioner och svarar gärna på frågor. Här kan du läsa om hur vi hanterar kommentarer i våra digitala kanaler