Pedagoger från Milstensskolan vinner antimobbningspris

Carin Thörnqvist och Pelle Wijkström är pedagogerna bakom projektet Nätkärlek som sprider kunskap om nätets möjligheter och förebygger kränkningar och hot.

Näthat är tyvärr en del av vardagen för många unga idag. Som en reaktion mot detta bestämde sig Carin Thörnqvist och Pelle Wijkström, på Pysslingens Milstensskolan i Täby för två år sedan att starta projektet Nätkärlek.

Projektet är nu utsett till ”månadens nätängel” och är därmed också nominerats till årets nätängel, ett pris som delas ut av Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias stiftelse tillsammans med försäkringsbolaget Mysafety.

— Projektet har syftat till att öka medvetenheten bland barn och ungdomar och det ser vi att det också har gjort. Vi har märkt att färre av våra elever utsätts för kränkningar på nätet, säger Carin Thörnqvist.

Fakta: Nätkärlek

Projektet handlar om att arbeta förebyggande kring normer och värderingar samt att lyfta nätets positiva sidor. Målet är att ge barn och ungdomar en ökad medvetenhet som gör att de i sin tur är goda förebilder för kommande generationer.

Källa: Nätkärlek

Vi gillar diskussioner och svarar gärna på frågor. Här kan du läsa om hur vi hanterar kommentarer i våra digitala kanaler