Kevin Johnson tävlar i Adobe-VM

Kevin Johnson, 18 år från Göteborg tog studenten i år från NTI Gymnasiet i Johanneberg där han läste IT-Designprogrammet. I slutet av juli ska han åka till New York för att delta i Adobe-VM och tävla mot några av världens främsta grafiska designers.

— Det känns stort, men det är också väldigt kul. Det är lite press och nervositet över att få representera Sverige. Det är första gången jag är med i något sånt här stort och även första gången jag tävlar i något liknande, säger Kevin Johnson.

Närmare 183 000 bidrag från 66 länder skickades in till Adobe år 2018, varav 42 elever kvalificerade sig för finalen i USA. Kevin är den första representanten från NTI Gymnasiet, och även den första från Sverige.

Hur förbereder du dig?

— Mycket handlar om att jag ska försöka få rätt attityd och rätt känsla i huvudet, så att jag inte känner allt för mycket press av att representera Sverige, säger han. Jag måste lita på att jag kan det som jag har pluggat på de senaste åren på NTI Gymnasiet.

Fakta: Adobe-VM

Tävlingen går ut på att de tävlande ska skapa och lösa en verklig design-utmaning i Adobes egna programvaror, som Photoshop, Illustrator och InDesign.

Källa: Certiport

Fakta: NTI Gymnasiet

NTI Gymnasiet har i dess nuvarande form funnits sedan 2018 men var ursprungligen Nordens Teknikerinstitut (NTI) som grundades 1968.

Idag består NTI Gymnasiet av 25 skolor i 20 städer som utbildar elever med målet att de ska kunna leda och navigera i en teknikdominerad värld.

Källa: NTI Gymnasiet

Vi gillar diskussioner och svarar gärna på frågor. Här kan du läsa om hur vi hanterar kommentarer i våra digitala kanaler