NTI-elev vann VM-brons i Adobe

Tidigare NTI-eleven Kevin Johnson kammade hem en bronsmedalj i Adobe-VM i New York. – Det var en otrolig upplevelse och det gick bättre än förväntat, säger bronsmedaljören i grafisk design.

Det är onekligen en omtumlande tid för Kevin Johnson, 18 år från Göteborg.
I våras tog han studenten från NTI Gymnasiet i Johanneberg där han läste IT-Designprogrammet. Nyligen hemkommen från New York med ett VM-brons i bagaget är han nu mitt uppe i en flytt till Stockholm där han under hösten börjar sina studier på Hyper Island med inriktning på grafisk design. VM-upplevelsen ligger dock fortfarande nära.

– Känslorna har fortfarande inte lagt sig, det känns fortfarande overkligt på något sätt. Nu i efterhand har jag fått se de andra tävlandes bidrag och det är fortfarande sjukt och stort att det gick så bra som det gick, säger Kevin Johnson.

Grafiskt uppdrag för välgörenhetsorganisation

Tävlingen i grafisk design utgick från att deltagarna skulle skapa och lösa en verklig utmaning i Adobes egna programvaror, Illustrator, Photoshop, och Indesign.
De tävlande fick lösa ett grafiskt uppdrag för välgörenhetsorganisationen Nabu. Organisationen vill lära och uppmuntra barn i fattiga länder till att läsa genom att ge dem tillgång till barnböcker på sitt språk via en app.

– De gav oss ett uppdrag att under 8 timmar skapa grafiska komponenter. De ville ha ett Instagram-inlägg, ett vykort och en webb-banner.
Vi fick specifika instruktioner på vad vi skulle producera, deras grafiska profil samt riktlinjer hur deras varumärke skulle se ut och vilken text de ville ha med.
Jag skapade mina främst i Photoshop och det gick väldigt bra.

Inför VM i Adobe skickades närmare 183 000 tävlingsbidrag från 66 länder in till uttagning, varav 42 elever kvalificerade sig för finalen i USA. Kevin från NTI-gymnasiet är den första representanten från Norden att någonsin att delta i Adobe-VM.

– Förutom själva tävlingen var det roligt att träffa andra ungdomar från alla delar av världen som gör liknande grejer. Några kunde inte engelska men eftersom vi har liknande intressen kunde vi lära känna varandra på det sättet.

Uppmuntra NTI-elever

Kevin vill uppmuntra andra NTI elever att söka till VM i Adobe.
– Det var jätteroligt att vara med. Tyvärr får man bara tävla en gång men jag vill verkligen uppmuntra eleverna på NTI-gymnasiet att skicka in bidrag och tävla, för det var en kul och lärorik upplevelse, säger han.

#grafisk design #NTI-gymnasiet

Vi gillar diskussioner och svarar gärna på frågor. Här kan du läsa om hur vi hanterar kommentarer i våra digitala kanaler