AcadeMedia toppar lista över jämställda börsbolag

AcadeMedia klättrar från plats 34 till fjärde plats när stiftelsen Allbright rankar vilka börsbolag som är mest jämställda. 64 börsbolag av totalt 333 bolag finns i år med på Allbrights jämställda börslista, att jämföra med 47 bolag under fjolåret.

AcadeMedia hamnar på fjärde plats före bland annat Investor när det gäller vilka börsbolag som är mest jämställda.

– Det här resultatet är väldigt glädjande och det visar att AcadeMedia kommit en bra bit på väg när det gäller att öka jämställdheten. Vi är inte i mål utan fortsätter vårt idoga arbete att få jämn representation på ledande positioner. Det är också viktigt att våra barn, elever och vuxenstuderande har förebilder i klassrummen som speglar hur samhället ser ut på riktigt, säger Marcus Strömberg, vd AcadeMedia.

Andelen kvinnor i börsbolagens ledningsgrupper är uppe i 24 procent, vilket är en ökning med en procentenhet jämfört med fjolåret. Ett av fem börsbolag har idag fortfarande inte en enda kvinna i ledningsgruppen.

Fakta: Allbrightrapporten

Allbright är en partipolitisk obunden och icke-vinstdrivande stiftelse som arbetar för jämställdhet och diversifiering på ledande positioner i näringslivet.  Stiftelsen kartlägger kontinuerligt näringslivets ledningsgrupper och styrelser för att belysa frågan om representation.

Källa: Allbrightrapporten

Fakta: AcadeMedias ledning

AcadeMedias koncernledning består av sex män och fyra kvinnor. Vd är Marcus Strömberg.

AcadeMedias styrelse består av sju ordinarie ledamöter, fyra män och tre kvinnor. Styrelseordförande är Anders Bülow.

Källa: AcadeMedia

Vi gillar diskussioner och svarar gärna på frågor. Här kan du läsa om hur vi hanterar kommentarer i våra digitala kanaler