Förskolor öppnar i Norge igen

Nu börjar förskolorna i Norge öppna igen efter att ha varit stängda i över fem veckor. Många barn har längtat till dagen de får komma tillbaka till sin förskola och medarbetarna har sett fram emot att träffa barnen igen. Först ut är huvudstadsområdet Oslo där totalt 37 000 barn går i förskola. Där finns även flera av AcadeMedias Espira-förskolor.

Från och med den 20 april, är alla förskolor öppna, men med begränsade öppettider för att tillgodose rekommendationerna från den norska smittskyddsmyndigheten.

– Jag är mycket imponerad och stolt över arbetet som alla våra ledare och medarbetare i Espira gjort för att bidra till en trygg och god återkomst till förskolorna för barn och medarbetare i den utmanande tid som råder, säger Marith Lambrechts, chef för Espira i Norge.

Norska skolor och förskolor har hållit stängt sedan den 12 mars för att minska smittspridningen av det nya coronaviruset, med undantag för barn vars föräldrar har samhällskritiska funktioner.

Statsministern på besök

Espira Torshovdalen hade besök av statsminister Erna Solberg i samband med att förskolan öppnade igen. Norska TV2 var där och rapporterade från statsministerns besök. Se reportaget i länken under ”Läs mer”.

Förhoppningsvis vardag snart

Före påsk meddelade regeringen att förskolorna skulle börja öppna den 20 april och skolorna för årskurs 1–4 en vecka senare. Beslutet innebar att vardagen så småningom kan komma tillbaka på Espiras 104 förskolor i Norge.

Läs mer

Reportage i nyheterna på norska Tv2 med besök av statsministern

Espiras coronainformation med vanliga frågor om förskolestart

#Corona