Yrkeselever får stipendium av Rotary

Fyra elever från Praktiska Gymnasiet Ystad erhåller årets stipendier av Ystad Tornväktaren Rotaryklubb.

Den 10 juni uppmärksammar Rotary yrkeseleverna och deras yrkesutbildning genom prisutdelningen. Eleverna går programmen VVS och Fastighet, Övriga Hantverk: Hår- och Makeupstylist, Elteknik samt Vård och Omsorg. Stipendiet som delas ut för fjärde året i rad vänder sig till elever som går praktiska utbildningar och prissumman är 2000 kronor per stipendium. Pengarna kommer från överskottet från Rotaryklubbens egenproducerade kalander.

— Det är mycket glädjande att Ystad Tornväktaren Rotaryklubb vill lyfta duktiga yrkeselever i Skåne. Elever som är skickliga inom de praktiska yrkena värderas inte tillräckligt högt idag, säger Gert-Ove Sigurdhsson, rektor på Praktiska Gymnasiet Ystad.

Kriterierna för att erhålla stipendiet är att eleverna är:

  • Duktig i sitt yrkesval
  • En god kamrat
  • Har hög social kompetens

Tidigare år har tre stipendium delats ut, men i år delar Rotary ut ett fjärde stipendium till en av eleverna som särskilt visat att han har stor skicklighet i sitt yrkesval och som är mycket omtyckt på sin framtida arbetsplats. Detta stipendium går till Reza Mohamadi som går Vård och Omsorgsprogrammet.

— Det är roligt att elever hos oss uppmärksammas på det här sättet. Att Reza Mohamadi erhåller stipendiet för andra året i rad gläder mig extra mycket då han också varit mycket uppskattad på det LSS-boendet där han praktiserat under sin utbildning, säger Gert-Ove.