Drottning Blanka Varberg startar nya utbildningar

Drottning Blankas gymnasieskola Varberg firar 20 år och har samtidigt fått tillstånd att till nästa höst starta det populära ekonomiprogrammet med inriktningarna ekonomi och juridik. Två unika profiler skapas samtidigt för eleverna som väljer skolans ekonomiprogram – Business and Hospitality Management och Kriminologi.

Lärare Katharina Fagenheim och administratör Annelie Boren som arbetat på skolan sedan start ser tillsammans med rektor Stefan Lindh fram emot både 20-års jubileum och nya utbildningar.

— Ekonomiprogrammet är ett av Sveriges mest sökta program bland unga, därför är vi väldigt glada över att vår skola får bidra med fler utbildningsplatser inom just ekonomi, säger Stefan Lindh.

Ekonomiprogrammet kommer att erbjudas på skolan från höstterminen 2021. Skolan kommer samtidigt att satsa på två nya profiler inom ekonomiprogrammet. Inriktningen ekonomi kommer att erbjuda profilen Business and Hospitality management, som är utvecklad av Drottning Blankas skolgrupp tillsammans med Swiss Education group. Inriktningen juridik kommer att erbjuda profilen Kriminologi, vilket är en mycket populär inriktning på flera av systerskolorna inom Drottning Blankas Gymnasieskolor.

Drottning Blanka Varberg firar 20 år

Denna höst firar Drottning Blanka Varberg att det var 20 år sedan gymnasieskolan startade. Jubiléet kommer att firas på skolan under hösten, givetvis på ett tryggt sätt med hänsyn till gällande smittskyddsrestriktioner.

— Att fira 20 år och fortfarande få möjlighet att förnya skolan med två nya profiler känns fantastiskt, då vi på det sättet fortsätter vara relevanta för ungdomarna och förändringar i samhället. Ännu mer varm i hjärtat blir jag av att ha två medarbetare som varit med skolan under hela resan, säger Stefan Lindh.

Fakta: Drottning Blanka Varberg

Drottning Blanka ligger i ett skolcampus i Varbergs hamn och erbjuder idag fyra program: vård- och omsorgsprogrammet, hotell- och turismprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet samt hantverksprogrammet med inriktningen hår- och makeupstylist.