Framtidsgymnasiet, Hagströmska och Praktiska Linköping bildar gemensamt yrkesgymnasium

I augusti nästa år går Praktiska Gymnasiet, Hagströmska och Framtidsgymnasiet i Linköping samman och bildar ett gemensamt yrkesgymnasium. Namnet på den nya skolan blir Praktiska Gymnasiet Linköping.

– Det här är en offensiv satsning på yrkesutbildningar för unga i Linköping. Vi investerar i nya skollokaler med moderna verkstäder, större gemensamma ytor och moderna lektionssalar. I augusti flyttar våra elever in i en helt ny skola, även om utbildningar och skolledning förblir desamma som tidigare, säger skolchef Maria Gustavsson.

Joakim Hammar är rektor för Praktiska Gymnasiet och kommer vara den som även i fortsättningen leder verksamheten efter sammanslagningen, tillsammans med Malin Carlzon-Friström som blir biträdande rektor för den nya gymnasieskolan. Joakim Hammar ser fram emot att skolorna nästa läsår flyttar samman:

– Vi ska nu ta det bästa från alla tre skolor och tillsammans skapa Linköpings bästa yrkesgymnasium. Skolorna kommer att dra nytta av varandra när de går samman, det kommer att gynna våra elever. Vi kommer bland annat att utveckla vårt lärlingsprogram, fortsätta med gemensam elevfrukost och givetvis se till att behålla skolornas fina gemenskap, säger Joakim Hammar.

I augusti 2021 flyttar skolorna in i gemensamma lokaler på G:a Tanneforsvägen 17C i centrala Linköping. Men först ska lokalerna renoveras och byggas ut för att skapa plats för skolans åtta yrkesinriktade program med flera olika inriktningar.

För mer information om nya Praktiska Gymnasiet, kontakta skolchef Maria Gustavsson eller rektor Joakim Hammar.

Fakta: Nya Praktiska Gymnasiet Linköping

Till augusti 2021 går de tre gymnasieskolorna samman under det gemensamma namnet Praktiska Gymnasiet och flyttar in i nya skollokaler på G:a Tanneforsvägen 17C i Linköping. Skolan kommer erbjuda programmen Bygg- och Anläggning, El- och energi, Fordon- och Transport, Handel- och administration, Hantverksprogrammet med inriktning Frisör och stylist eller Florist, Industritekniska programmet, Introduktionsprogrammet samt VVS och fastighet.

Läs pressmeddelandet här.