Praktiska Karlstad bygger framtidens yrkesgymnasium

Praktiska Gymnasiet storsatsar på yrkesutbildning i Karlstad. Gymnasiet bygger om och utökar sina skollokaler för att ge eleverna nya teorisalar, moderna verkstäder och umgängesytor.

Etapp 1 i nybygget står redan klart och gymnasiet har hunnit flytta in på plan tre i fastigheten på Packhusgatan 1a mitt i centrala Karlstad.

– Det här är en offensiv satsning på yrkesutbildningar för unga i Karlstad. Våra elever är eftertraktade på arbetsmarknaden och de flesta får jobb direkt efter gymnasiet. Vi vill skicka en tydlig signal till eleverna att vi satsar på dem och på deras yrken, säger Tobias Ejdeholm, rektor på Praktiska Karlstad.

Skolans nya våningsplan på 1500 kvadratmeter innehåller bland annat nya teorisalar, ett elevkafé, el-labb, ett större bibliotek samt ett metodrum för eleverna på Vård och omsorgsprogrammet.Etapp 2 omfattar ytterligare 500 kvadratmeter på plan fyra i fastigheten som nu ska totalrenoveras och anpassas efter skolans behov. Nya teorisalar och rastutrymmen kommer att stå klara lagom till terminsstart i augusti.

Etapp 3 startar till sommaren, då en verkstadslokal i närområdet byggs om för att skapa moderna yrkeslokaler för eleverna på Bygg- och anläggningsprogrammet, Fordonsprogrammet och Industriprogrammet.

– Vi samlar nu hela skolan i samma område, vilket kommer leda till ännu bättre gemenskap och inkludering. Vi är lyriska över de fräscha lokalerna som vi precis flyttat in i och är glada att även kunnat satsa på nya skolmöbler och utrustning. Det känns fantastiskt att få vara med och skapa Karlstads bästa yrkesgymnasium, säger Tobias Ejdeholm.

Idag studerar 260 elever på Praktiska Karlstad. När skollokalerna är fullt utbyggda kommer skolan ha plats för cirka 300 elever.

 

Fakta: Praktiska Karlstad

Praktiska Gymnasiet Karlstad har följande yrkesinriktade program: Barn och fritid, Bygg och anläggning, El och energi, Fordon och transport, Handel och administration, Industriteknik, Introduktionsprogram, Vård och omsorg.