Rytmus elever sjunger in våren i SVT

Avgångselever från Rytmus Musikgymnasium i Göteborg deltar i SVT:s valborgsmässofirande som i år sänds från Nya Älvsborgs fästing vid inloppet till Göteborgs hamn. Elever och lärare från skolan bidrar med sång och musik under sändningen som visas i SVT1 nu på fredag.

Rytmus Youth Choir leds av dirigent Fredrik Berglund som arbetar som lärare i körsång, arrangering & komposition samt i entreprenörskap på Rytmus Göteborg. Fredrik är stolt över att skolan får bidra med sång och vårstämning i SVT:s valborgsmässofirande:

– Det är fantastiskt roligt att ha fått hedersuppdraget att framföra musiken till det traditionsfyllda valborgsmässofirandet på SVT. Att få göra detta tillsammans med våra elever och kollegor på Rytmus Göteborg ger oss alla glädje och framtidstro, säger Fredrik Berglund.

Rytmus elever står för musiken under kvällen tillsammans med bland andra Adna Kadic, Göteborgsbaserad singer/songwriter och tidigare elev på Rytmus. Artisten och låtskrivaren Stefan Andersson är tittarnas följeslagare under programmet. Han framför också sin egen musik med anknytning till fästningen.

Skolans elever och kvällens artister har repeterat körverken med stycken som sträcker sig från klassiska svenska folkvisor till musik av Paul Simon, Laleh och Max Martin.

– Det är en stor ära att få vara med. Vi i kören har utvecklats enormt i detta projekt. Detta är en grym erfarenhet som vi har med oss in i framtiden och jag hoppas att alla som tittar på fredag ska gilla musiken lika mycket som vi gör, säger Agnes Rignäs Sörensson, sopran och avgångselev på Rytmus Göteborg.

Valborgsfirandet från Nya Älvsborgs fästning vid Göteborgs inlopp sänds på SVT1 nu på fredag 30 april kl 18.45 samt på SVT Play.

 

Fakta: Om Rytmus Göteborg

Det går cirka 280 elever på Rytmus i Göteborg. Eleverna väljer mellan inriktningarna instrument/sång, musikproduktion, singer/songwriter, vocalmusiker/vocal group samt estet-samhällskunskap inom det högskoleförberedande estetiska programmet. Rytmus har totalt fem musikgymnasier, förutom Göteborg så finns skolan i Borlänge, Malmö, Stockholm och i Örebro.

#Göteborg #Rytmus