AcadeMedia som arbetsgivare

En av Sveriges största arbetsgivare

Med ungefär 12 500 medarbetare är AcadeMedia en av Sveriges 15 största arbetsgivare. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan, från förskola till vuxenutbildning. Våra medarbetare har olika uppdrag och kompetenser, men ett starkt gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi hjälper våra barn, elever och vuxenstuderande att utvecklas och att nå sina mål. Vi letar därför efter dig som vill vara med och göra Sverige lite bättre.

Starka varumärken

AcadeMedia har många starka varumärken, som Pysslingen, Vittra, ProCivitas, Rytmus och Eductus, för att ta några exempel. Som medarbetare ska du känna en trygghet i din anställning när du jobbar för ett stort företag, samtidigt som vi tror på småskalighet och våra medarbetares engagemang och drivkraft på ett lokalt plan. Våra olika verksamheter har därför stor frihet att utveckla och forma sina egna arbetssätt och metoder, men synen och kraven på kvalitet är gemensam för alla. Vi har ett väl utvecklat kvalitetsarbete som gör att resultaten blir lite bättre för varje år. Vår egen kvalitetsmodell, AcadeMediamodellen, ligger till grund för kvalitetsarbetet, som du kan läsa mer om i vår kvalitetsrapport.

Karriär

Att AcadeMedia har många olika varumärken i hela utbildningskedjan, och i hela landet, gör att du som väljer oss har stora möjligheter att utvecklas inom andra områden än vanlig traditionell skolverksamhet. På samma sätt som vi erbjuder en mängd varumärken med olika inriktningar till våra barn, elever och deltagare finns det också stora möjligheter till olika jobb för våra medarbetare.

Tillsammans vill vi odla en kultur där alla uppmuntras att ta eget ansvar och att våga göra något nytt. Vi tror på Lisa Oldmark Webbkraften i en lärande organisation där vi hela tiden lär av varandra. Vi arbetar ständigt med internutbildning, inte minst i AcadeMedia Academy som är vårt interna utbildnings- och forskningsinstitut.

AcadeMedia Academy leds av AcadeMedias HR-direktör Lisa Oldmark som blev utsedd till årets Ledarutvecklare 2015 av Sveriges chefsorganisation Ledarna.

Tillit och förtroende

Vi vill att våra medarbetare ska må bra, känna tillit till sin arbetsplats och ha förtroende för sina ledare. Ledarskap och medarbetarskap är två sidor som kräver samarbete. Varje år genomförs en medarbetarundersökning som ger medarbetare och chefer möjlighet att tycka till om sin arbetsplats och arbetssituation. Verksamheterna arbetar sedan aktivt med dessa frågor och utvecklingsområden för att skapa en god arbetsplats för just dig.

Vi har också infört meddelarfrihet för samtliga medarbetare, här hittar du vår Whistleblowingpolicy.

Vi vill ha Sveriges bästa lärare

Vår vision är att vara en internationell förebild när det gäller kvalitet, resultat och nytänkande. Vi som jobbar inom AcadeMedia behöver därför vara kompetenta och ansvarstagande, och våga testa nytt. Det är så vi utvecklas.

Vi har som mål att vara förstahandsvalet för de allra bästa och mest drivna förskolepedagogerna och lärarna i Sverige. Det blir vi genom att kunna erbjuda ett attraktivt arbetsklimat och goda utvecklingsmöjligheter, i en organisation som ligger i framkant gällande kvalitet inom utbildningssektorn. Vi vill ha medarbetare som håller länge, därför arbetar vi aktivt för att främja trivsel och en hälsosam arbetsplats.

Lediga tjänster

Här kan du se och ansöka till de tjänster inom AcadeMedia som just nu ligger ute.

Innehållsansvarig

Uppdaterad