Framtidens innovationer börjar här

NTI Gymnasiet idag är resultatet av en sammanslagning av två av Sveriges främsta aktörer inom gymnasieutbildning med teknik, it, design och media i fokus – IT-Gymnasiet och NTI Gymnasiet. 1968 grundades Nordens Teknikerinstitut (NTI) som senare, år 2002, förgrenades till NTI-gymnasiet. År 1998 startades IT-Gymnasiet med syftet att ge elever en IT-utbildning i framkant. Efter 20 år av gymnasieutbildning och tusentals elever, slog vi år 2018 ihop verksamheterna till vårt nya NTI Gymnasiet! Idag består NTI Gymnasiet av 29 skolor runt om i Sverige.

NTI Gymnasiets elever får en framtidssäkrad utbildning, oavsett om de väljer ett yrkesprogram eller ett högskoleförberedande sådant. Våra skolor har tre olika profiler, inriktade mot tech, vetenskap samt ekonomi och handel. Programmering och entreprenörskap ingår i alla program och våra elever har möjlighet till certifiering inom digitala branschverktyg. Alla skolor är utrustade med modern teknik och i våra makerspace kan eleverna ta sina idéer och sin design från ritning till verklighet.

Vi samarbetar med universitet och aktörer inom tech- och science-branschen för att ge våra elever största möjliga relevans i sin utbildning. Utifrån program använder vi tech, science, design och IT som verktyg för innovation, forskning och företagande.

Det finns idag 29 skolor inom NTI Gymnasiet och NTI Vetenskapsgymnasiet.

Kontakta NTI Gymnasiet

Du kan kontakta NTI Gymnasiet via den metod du föredrar med hjälp av informationen nedan.

Besöksadress: Lilla bommen 4A, 411 04 Göteborg

Postadress: Box 2121, 403 13 Göteborg

Webbplats: www.ntigymnasiet.se

Innehållsansvarig

Uppdaterad