Sjölins första skola startade 2000 och idag finns det fyra skolor som ligger i Göteborg, Nacka, på Södermalm och i Vasastan i Stockholm. I vår undervisning utgår skolorna från verklighetsbaserad pedagogik, med en kombination av traditionell lärarledd  undervisning och casemetodik.

Casemetodiken har sina rötter i Harvard och ger dig som elev vana i att lösa problem, analysera och kommunicera. Case är krävande men också roligt. Du blir utmanad att hitta kreativa lösningar och argumentera för din ståndpunkt, vilket gör att du är väl förberedd inför vidare studier och livet efter gymnasiet.

Sjölins idé är att bidra till ökade livschanser genom utbildning och lärande. På våra skolor har vi en trygg social miljö där eleverna trivs. Vi har en utvecklande och tillgänglig lärmiljö, där eleven har en närhet till pedagogerna. Pedagoger och elever arbetar nära tillsammans, det uppskattas och märks i den atmosfär som finns på våra skolor. Eleverna hos oss blir medvetna, självständiga, kompetenta. De tror på sig själva.

Kontakta Sjölins Gymnasium

Du kan kontakta Sjölins Gymnasium via den metod du föredrar med hjälp av informationen nedan.

Box 213
101 24 Stockholm

Besök huvudkontor: Adolf Fredriks kyrkogata 2

Webbplats: www.sjolinsgymnasium.se

Innehållsansvarig

Uppdaterad