Sjölins första skola startade 2000 och idag finns det fyra skolor som har haft olika namn genom åren. L’Estradska, Fram, Sjölins, Primrose och Vittragymnasiet – idag heter vi alla Sjölins. Idag fyra skolor i Göteborg, Nacka, på Södermalm och Kungsholmen i Stockholm. I vår undervisning utgår skolorna från samma pedagogiska modell casemetodik. Vi har dessutom tagit fram casen i samarbete med varandra.

”Det är häftigt att kunna mycket!”, brukar våra elever säga. Vi arbetar utifrån verkliga situationer med en metod som heter case. Case-metoden ger dig som elev vana i att lösa problem, analysera och kommunicera. Case är krävande men också roligt. Du blir utmanad att hitta kreativa lösningar och argumentera för din ståndpunkt, vilket gör att du är väl förberedd inför vidare studier och livet efter gymnasiet.

Sjölins idé är att bidra till ökade livschanser genom utbildning och lärande. På våra skolor har vi en trygg social miljö, där eleverna trivs. Vi har en utvecklande och tillgänglig lärmiljö, där eleven har en närhet till pedagogerna. Hos oss finns en gemenskap där alla känner alla. Pedagoger och elever arbetar nära tillsammans, det uppskattas och märks i den atmosfär som finns på våra skolor. Eleverna hos oss blir medvetna, självständiga, kompetenta. De tror på sig själva.

Kontakta Sjölins Gymnasium

Du kan kontakta Sjölins Gymnasium via den metod du föredrar med hjälp av informationen nedan.

Box 213
101 24 Stockholm

Besök huvudkontor: Adolf Fredriks kyrkogata 2

Webbplats: www.sjolinsgymnasium.se

Innehållsansvarig

Uppdaterad