Framtidsgymnasiet och Praktiska Kristianstad går samman

Nästa år går Praktiska Gymnasiet och Framtidsgymnasiet i Kristianstad samman och bildar ett gemensamt yrkesgymnasium. Namnet på den nya skolan blir Praktiska Gymnasiet Kristianstad.

– Det här är en offensiv satsning på yrkesutbildningar för unga i Kristianstad. Vi investerar nu i nya skollokaler med moderna verkstäder, större gemensamma ytor och moderna lektionssalar. Det kommer bli en helt ny skola som eleverna flyttar in i till augusti, även om utbildningarna och skolledning förblir desamma som tidigare, säger skolchef Fredrik Ericsson.

Kristianstads bästa yrkesgymnasium

Bo Berntsson är rektor för båda gymnasieskolorna och kommer vara den som även i fortsättningen leder verksamheten efter sammanslagningen. Han ser fram emot att skolorna nästa läsår flyttar samman.

– Vi ska nu ta det bästa från båda skolorna och tillsammans skapa Kristianstads bästa yrkesgymnasium. Vi kommer bland annat att utveckla vårt lärlingsprogram, fortsätta med gemensam elevfrukost varje morgon och givetvis se till att behålla skolornas fina gemenskap, säger Bo Berntsson.

Nyrenoverade skollokaler väntar i augusti

Skolorna kommer dra nytta av och stärka varandra när de går samman till ett gemensamt yrkesgymnasium, vilket kommer att vara positivt för eleverna på skolorna. I augusti 2021 flyttar verksamheterna in i gemensamma lokaler på Stridsvagnsvägen 7, där Praktiska Gymnasiet finns sedan tidigare. Men först ska fastighetsägaren Midroc renovera och bygga ut lokalerna för att skapa plats för skolornas olika program och inriktningar.

Fakta:
Framtidsgymnasiet Kristianstad har programmen Bygg- och Anläggning, Fordon och Transport och Introduktionsprogrammet.

Praktiska Gymnasiet Kristianstad har programmen Bygg- och Anläggning, Hantverk, Handel och Administration, Naturbruk, VVS och Fastighet, Vård- och Omsorg och Introduktionsprogrammet.