Förskollärare från Pysslingen får Haninges pedagogiska pris

Güler Akdag, förskollärare och biträdande rektor på Lilla Rudan Pysslingen förskolor prisas av Haninge kommun – hon får barnen att känna sig trygga och växa som individer.

– Det här var oväntat, jag blev verkligen väldigt glad när jag fick beskedet, säger Güler Akdag.

Brinnande engagemang

Varje år delar Haninge kommun ut ett pedagogiskt pris i ett antal olika kategorier för att uppmärksamma personer som har utvecklat en förskola eller skola. Güler Akdag är vinnare i kategorin “skicklig pedagog, grupp eller arbetslag – förskola”. I juryns motivering står:

“Med ett brinnande engagemang för varje barn och familj ser Güler Akdag till att alla barn på förskolan känner sig trygga och ges möjlighet att växa. Hon ser varje barn med stor tro och kompetens och välkomnar alla med glädje och öppna armar. Hon är en färgstark person med ett hjärta som lämnar plats åt alla som behöver henne”.

– Dessa ord beskriver faktiskt riktigt bra vad jag brinner för. Vår vision är att skapa en riktigt stark vi-känsla, med en tillåtande atmosfär där vi ser möjligheter och lösningar och där vi tar vara på barnens erfarenheter som ligger packad i deras ryggsäck. säger Güler Akdag.

Fakta: Haninge kommuns pedagogiska pris

De pedagogiska priserna i Haninge kommun är en mångårig tradition som varje år lyfter fram de som utvecklat verksamheten på en förskola eller skola på ett alldeles särskilt sätt. Elever, medarbetare, chefer eller allmänheten nominerar sina favoriter i nio olika kategorier. Juryn, som består av ledningsgruppen på utbildningsförvaltningen, utser vem eller vilka som får ta emot utmärkelserna.

Läs mer om Haninges pedagogiska pris och övriga vinnare