Traineeprogram för lärarstudenter

Våren 2019 startar AcadeMedia ett traineeprogram för lärarstudenter. Både Pysslingen Skolor och Vittra deltar i programmet som riktar sig till sistaårsstudenter på lärarutbildningen. Tillsammans med företaget Studentvikarie, som ansvarar för urval och matchning, vill vi ge lärarstudenter en unik möjlighet att förbereda sig för yrkeslivet.

Programmet kombinerar teori och praktik med individuell handledning från en erfaren mentor. Som student anställs du på deltid under sista terminen av lärarprogrammet och därefter är ambitionen att du ska erbjudas en tillsvidareanställning på samma grundskola.

Det här händer under programmet

Hösten 2018
Antagningen till lärartraineeprogrammet sker löpande under hösten och antalet platser är begränsat. När du gjort din anmälan kommer Studentvikarie att bjuda in dig till en intervju och därefter börjar arbetet med att hitta en skola och mentor som passar just dig.

Våren 2019
Programmet startar under våren och du läser sista terminen på lärarutbildningen samtidigt som du får lön och en deltidsanställning som motsvarar ungefär tio procent.

Hösten 2019
När du har tagit lärarexamen är ambitionen att erbjuda dig en tillsvidareanställning på skolan där du är trainee. Under det första året har vi kvar din mentor och du fortsätter att delta i det centrala utvecklingsprogrammet. Traineeprogrammet avslutas till sommaren 2020 och då fortsätter du din anställning som lärare på skolan.

Kontakt

Saskia Skogman
HR-strateg AcadeMedia
Mejl: saskia.skogman@academedia.se
Telefon: 072 547 78 44

 

 

Om Pysslingen Skolor

Pysslingen Skolor har 52 grundskolor med olika pedagogiska inriktningar. Några av dem har integrerade förskolor och alla har ett gemensamt fokus på hög kvalitet, elevernas välmående och strategier för bättre lärande. Läs mer om Pysslingen Skolor här.

Om Vittra

Vittra har 25 för- och grundskolor runt om i landet. Den första startade 1993. Vittra arbetar för att bidra till ökade livschanser genom utbildning och lärande. Läs mer om Vittra här.

Innehållsansvarig

Uppdaterad